محل تبلیغات شما

 

خانه ادبيات افغانستان دفتر اصفهان
#گزارش_تصویری 

نشست "آفتاب برف‌های پامیر" با حضور استاد #محمود_دولت_آبادی پدید آورنده‌ی #کلیدر در خانه ادبیات افغانستان دفتر اصفهان برگزار شد.

عکاس: علی صمدی و محمدمهدی

1398/2/5

هنر امضاء تمدن هاست.

✳️روز پنجشنبه مورخ ۹۸/۲/۵ (۵ ثور) نشست آفتاب برفهای پامیر با حضور مدیریت خانه ادبیات افغانستان،آقای رسول سیمیا و داستان نویس و فیلمنامه نویس مشهور ایران( استاد محمود دولت آبادی ) برگزار شد.

✳️در این نشست که با حضور پرشور علاقه مندان به هنر و ادب برگزار شد، ابتدا اعضای خانه ادبیات، داستان و اشعار خود را خواندند. داستانها و اشعاری که از گلوی خونین قلم، بر دفتر دلهاشان جاری شده بود.

✳️آقای سپنتا علیزاده با انارهای خونینی که به دامن دختران شهر افتاده بود، شعرخوانی خود را شروع کرد و پس از ایشان خانم مریم یعقوبی و علی یوسفی و مهدی شعر خواندند و با جنگهایی که از قوطی روغنِ باران صادقی به خیابانهای شهر ریخته بود، شعرخوانی به پایان رسید.

پس از آن خانم زهره حسینی و مرتضی ار خانم حکیمه اخلاقی داستان های زیبایشان را خواندند.

✳️بعد از یک تنفس کوتاه و پذیرایی، جلسه با گیتار و آواز صفت نوری گیتاریست محمد اصفهانی و آریانا سعید که ترانه ی از احمد ظاهر را خواند آغاز شد و استاد دولت آبادی که بیشتر مایل بودند بشنوند تا صحبت داشته باشند از داستانها و اشعار اعضای خانه ادبیات لذت بردند.
ایشان سخنان خود را به طور خلاصه و با این جمله آغاز کردند که:
اگر هنر نباشد، جامعه انسانی از هم گسیخته می شود.
اگر هنر نباشد، آدمها چگونه همدیگر را پیدا می کنند؟
هنر ما را به نوعیت خودمان برمیگرداند.
از ابتدایی که انسان به سخن در آمده، هیچ وظیفه ای نداشته جز دوست داشتن.
ایشان احساس تاسف کرد از اشعار و داستانهایی که غم  هجرت دارند و از رنجهایی که بر جامعه مهاجر تحمیل شده است و از دل آثار مهاجرین بیرون آمده است را قابل تامل دانست.
استاد دولت آبادی گفتند: نویسندگان، اندیشه هایشان را در واژگان عرضه می کنند. مسلسلهای ما، همان واژگان ما هستند، ما میخواهیم با فکر دیگران در ارتباط باشیم. اما اگر دوست ندارند، در هنر، هیچ اصراری برای تحمیل وجود ندارد.
تفکیک بین زبان ما و زبان دیگران وجود ندارد. همه ما از زبان حق بهره برداری داریم. هنر علاوه بر این که جلوی گسستگی را میگیرد، به یگانگی می رسد.
از زبان هر چه میتوانید، بی پروا بهره بگیرید بدون هیچ ترس و نگرانی، که اگر ترس داشته باشید به نویسندگی نخواهید رسید.
و در پایان صحبت هایشان اشاره کردند که جامعه مهاجرت باید از این شعر ها و داستان های غم زده عبور کند.

در پایان جلسه هم هدیه ای به رسم قدردانی از طرف خانه ادبیات افغانستان دفتر اصفهان به ایشان داده شد.

✳️استاد محمود دولت آبادی با رمان ۳هزار صفحه ای کلیدر، که در ۱۰ جلد به چاپ رسیده است مشهور می شود. کلیدر نام کوهی در روستایی در شمال شرقی ایران است. داستان کلیدر که متاثر از فضای ملتهب ی ایران پس از جنگ جهانی دوم است، روایت زندگی یک خانواده کرد ایرانی است که به سبزه وار خراسان کوچانده شدند.

✳️داستانهای کوتاه و رمانهای او، اوضاع و احوال طبقات ستمدیده به ویژه دهقانان و کارگران روستایی را به تصویر میکشد. رمان کلیدر که زندگی و مبارزه طبقاتی در خراسان را به تصویر میکشد، نمونه اعلای نگرش دولت آبادی به ادبیات متعهد است.

✳️او با بیست و نه اثر داستانی کوتاه و بلند، داستان تهِ شب را کوتاه می نویسد.
و با سیزده اثر بازیگری دیگر، شبهای سفید را هم به بازیگری می نشیند.

گزارش : زینب رضایی

 

 

 

 

 

 

 

 

خانه ادبیات افغانستان-محمود دولت آبادی-نشست آفتاب برف های پامیر

ترانه رد پا سپنتا علیزاده

سپنتاعلیزاده-محمود دولت آبادی

آبادی ,دولت ,خانه ,داستان ,ادبیات ,کوتاه ,دولت آبادی ,خانه ادبیات ,محمود دولت ,را به ,کوتاه و ,خانه ادبیات افغانستان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها